novo

Izašao 17. broj lista „Srednjoškolac“

Srednja stručna škola u Pljevljima ponovo je u žiži pažnje obrazovne zajednice, ovog puta zbog izlaska 17. broja njihovog školskog lista „Srednjoškolac“. Časopis, koji izlazi jednom godišnje, u svojoj novoj ediciji donosi osveženje u vidu novih rubrika i tema, sa ciljem da promoviše obrazovne vrijednosti i uspjehe učenika.

Urednica časopisa, profesorica Snežana Grujičić, u uvodniku novog broja naglašava da su centralna mjesta lista posvećena učenicima i njihovim dostignućima. Osnovane su nove rubrike kao što su „Naši talenti“, „Naši uspesi“, „Društveni aktivizam“ i „Primjeri dobre prakse“, koje ciljaju na raznovrsnosti interesa i afiniteta učenika.

Grujičić ističe da su u listu obuhvaćeni i privatni interesi učenika, njihova razmišljanja, ali i problemi sa kojima se suočavaju. Jedan od glavnih fokusa ovogodišnjeg izdanja je vršnjačko nasilje, tema koja je obrađena kroz prizmu učeničkih iskustava i percepcija.

Zanimljivost novog broja „Srednjoškolca“ je i segment posvećen profesorima, gdje učenici pišu o svojim nastavnicima, ističući njihovu hrabrost, kreativnost i profesionalne uspjehe. Grujičić navodi da ovakvi članci prikazuju divljenje učenika prema svojim mentorima i ujedno osvetljavaju značaj njihovog rada u školskom sistemu.

Za sve zainteresovane, školski časopis „Srednjoškolac“ biće uskoro predstavljen javnosti, o čemu će zainteresovani biti blagovremeno informisani. Časopis predstavlja značajan doprinos školskom i obrazovnom životu Pljevalja, ističući talente, dostignuća i aktivizam svojih učenika i nastavnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: