Jelovac nagrađen stipendijom, ETF dobio i savremeno opremljenu salu

Elektrotehnički fakultet dobio je renoviranu i savremeno opremljenu salu, čime su studenti tog fakulteta dobili moderan i inspirativan prostor za naučnoistraživački rad. Renoviranje i opremanje sale u vrijednosti od 20 hiljada eura donacija je kompanije One, koja je i sa po pet hiljada eura stipendirala i dva studenta, Milošu Jelovca i Lazara Šćekića.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta, Saša Mujović, istakao je da je podrška privrednih partnera veoma važna i da su svi svjesni koliko je elektrotehnika prosperitetna i progresivna oblast i koliko je ulaganja potrebno da bi se išlo u korak sa savremenim svijetom i onim što je trend u toj oblasti.

“Imati kompaniju One za privrednog partnera, kao nekoga ko vas podržava i razumije je zaista prava privilegija. Nije tako često da predstavnici privrednog sektora ovako dugoročno i strateški razmišljaju, da shvataju da ulaganje u nauku nije trošak, nego ulaganje u njihovo dobro, u njihovu budućnost i zemlje u kojoj stvaraju profit. Zbog toga sam zaista ponosan na saradnju sa Kompanijom One, a isto tako su ponosni i naši studenti”, kazao je Mujović.

Saradnik na Elektrotehničkom fakultetu, Miloš Jelovac, poručio je da mu je velika čast što je dobio stipendiju i da će sala, koja je uređena po najnovijim standardima, mnogo značiti i studentima i profesorima.

“Želim da pohvalim ovu inicijativu, jer je pravi zamajac, koji treba da bude primjer svim drugim kompanijama u Crnoj Gori. Bolju budućnost možemo da gradimo samo zajedno i zbog toga akademska zajednica i privreda treba da se povežu i čine jaču cjelinu”, istakao je Jelovac.

Student i stipendista kompanije One, Lazar Šćekić, kazao je da je podrška te kompanije motivacija za dalje stručno i naučno usavršavanje.

“Mislim da ovakav odnos predstavlja pravi primjer drštveno odgovornog poslovanja i nadam se da će se slična praksa nastaviti u budućnosti”, rekao je Šćekić.

Izvršni direktor kompanije One, Branko Mitrović, rekao je da da je ta kompanija pouzdan partner razvoju crnogorske ekonomije, ali i akademske zajednice, jer je ulaganje u buduće stručnjake najbolji način za razvoj privrede.

“Ova donacija je potpuno prirodan rezultat naše kontinuirane saradnje sa Elektrotehničkim fakultetom. Naša kompanija je nastala zahvaljujući studentima ovog fakulteta i zahvaljujući njima je ono što je sada. Ne možemo da zamislimo razvoj naše kompanije bez studenata Elektrotehničkog fakulteta, kao i šire akademske zajednice“, poruke je Mitrovića.

Siguran je da će se mnogi studenti ETF-a pridružiti kompaniji One, jer saradnja sa fakultetom za njih ujedno predstavlja i odličnu poslovnu priliku.

“Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku studentima da kompanija One ozbiljno računa na njih i da ih na ovaj način dodatno motivišemo da se posvete radu i usavršavanju”, rekao je Mitrović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: