novo

Jovanu Jovanoviću nagrada „Dušan Grbović“ za najbolje poetsko ostvarenje mladih

JU Narodna biblioteka ,,Stevan Samardžić” Pljevlja, ustanovila je Nagradu „Dušan Grbović“ za najbolja poetska ostvarenja mladih iz gradova sa sjevera Crne Gore. Nagradom se želi podstaći stvaralačko nastojanje mladih naraštaja da pišu poeziju, kao i ljubav prema knjizi i čitanju kod šire populacije. Ovim se istovremeno iskazuje posebna briga o književnom djelu Dušana Grbovića kao važnom dijelu duhovnog, književnog i kulturnog nasljeđa Pljevalja.

Na sjednici Žirija za dodjelu nagrade „Dušan Grbović“, održanoj 14. 4. 2022. godine, donesena je odluka o ovogodišnjim dobitnicima. Na Konkurs, koji je tim povodom Biblioteka raspisala početkom februara, prispjelo je oko 30 radova od 8 autora, iz gradova sa sjevera Crne Gore. Stručni žiri u sastavu Slava Vraneš, Snežana Bujak, Jelena Bajić, Žanka Milić i Đina Bajčeta, odlučio je da Nagrada za najbolje poetsko ostvarenje mladih stvaralaca, ovaj put bude dodijeljena sledećim učesnicima: Jovanu Jovanoviću iz Bijelog Polja, za osvojeno prvo mjesto, sa pjesmom „Još jednom“; Jani Bazović iz Kolašina, drugoplasiranoj, sa pjesmom „Ako odeš“ i Božici Grujičić iz Pljevalja, trećeplasiranoj sa pjesmom „Bura“.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa, diplome i knjige ,,Sabrani radovi Dušana Grbovića”. Svečano uručenje nagrade je planirano za 29. april u 12 časova u čitaonici Biblioteke. Na taj način će Biblioteka obilježiti Svjetski dan knjige sa malim zakašnjenjem zbog vaskršnjih praznika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: