JU VSŠ „POLICIJSKA AKADEMIJA“ U SEPTEMBRU POČINJE REALIZACIJU PROGRAMA OBRAZOVANJA ZA STICANJE STRUČNE KVALIFIKACIJE

JU VSŠ „Policijska akademija“ dobila je licencu za realizaciju programa obrazovanja za sticanje vještina VATROGASAC-SPASILAC/VATROGASKINJA-SPASITELJKA i time postala jedina državna institucija koja će, na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji, zajedno sa Službom zaštite i spašavanja iz Nikšića, ubuduće sprovoditi ovu vrstu obuke.

Nakon ostvarenog uvida u dostavljena akta i utvrđivanja ispunjenosti uslova u pogledu prostora, opreme i nastavnih sredstava, izvođača programa, broja polaznika i higijensko tehničkih uslova, Ministarstvo prosvjete je ovoj, jedinoj bezbjednosno obrazovnoj instituciji, izdalo licencu za realizaciju još jednog programa obrazovanja.

Cilj pomenutog programa obrazovanja jeste osposobljavanje polaznika za pružanje pomoći ugroženom i nastradalom stanovništvu, gašenje i spašavanje prilikom požara, spašavanje iz ruševina, klizišta i snježnih lavina, spašavanje prilikom poplava i drugih elementarnih nepogoda, spašavanje u planinama i kanjonima, spašavanje povrijeđenih i nastradalih prilikom saobraćajnih i drugih nesreća, prilikom nezgoda i udesa u civilnom vazduhoplovstvu, kao i u drugim oblastima od značaja za ovo zanimanje.

Realizacija obuke počeće na jesen. Teorijski dio nastave biće realizovan u JU VSŠ „Policijska akademija“ u Danilovgradu, dok će praktična nastava sa vježbama biti realizovana u prostorijama Službe zaštite i spašavanje u Nikšiću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: