Kamerni duo Marija Mitrović-pijanistkinja i Stefan Pavićević-klarinetista na Velikoj sceni JU Centar za kulturu

Kamerni duo Marija Mitrović-pijanistkinja i Stefan Pavićević-klarinetista, prirediće koncert na Velikoj sceni JU Centar za kulturu Pljevlja u ponedjeljak 11.decembra 2023. godine, sa početkom od 19 časova.

Marija Mitrović je pijanistkinja posvećena izvođenju klavirskog repertoara druge polovine XX i prve decenije XXI vijeka.

Nakon diplomiranja na katedri za klavir Muzičke akademije na Cetinju u klasi prof. Bojana Martinovića, Marija Mitrović, kao dobitnica evropske stipendije, nastavila je studije u Sloveniji i Njemačkoj, gdje je i magistrirala u klasi prof. Vladimira Mlinarića i renomiranog pijaniste i profesora Jan Boguslaw Strobela. Uz brojne solističke nastupe u zemlji i regionu, Marija je stalna članica slovenačkog ansambla Stère koji djeluje na polju savremene klasične muzike.

Stefan Pavićević je diplomirao klasični klarinet, na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Ante Grgina, a trenutno je na master studijama na istoj akademiji u klasi prof. Petra Garića. Njegova muzička interesovanja su raznovrsna, a kreću se od klasične muzike i džeza pa do savremenog i eksperimentalnog muzičkog izraza.

Program se realizuje u saradnji NVO “Lastavica” i Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja Opštine Pljevlja.

Ulaz je slobodan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: