Kao lagan let “luča” iznad Sastavaka neka djeci prođe i ova školska godina

Povodom početka školske godine Glavni grad u subotu na Sastavcima organizovao događaj pod nazivom “Noć lampiona”

Povodom početka školske godine Glavni grad je u subotu na Sastavcima organizovao događaj pod nazivom „Noć lampiona“.Veče je obilježilo otpuštanje stotine nebeskih lampiona – za bezbrižno odrastanje, puno radosti tokom nove školske godine.

Veliki broj školaraca, ali i djece predškolskog uzrasta, uživao je zajedno sa svojim roditeljima i prijateljima na kultnom gradskom izletištu, puštajući „svjetleće balone“ kojima su poput luča osvijetlili noćno nebo. Predivno je bilo vidjeti nasmijana lica djece i odraslih, a ugođaj na obalama Morače i Ribnice upotpunjen je nastupima dječijega hora ,,Zvjezdice PG“, Plesne škole ,,Beauty“ i ,,Kuba benda“.

UŽIVANJE

Nikolina Čabarkapa, koja kreće u treći razred Osnovne škole ,,Maksim Gorki“, kaže da se uželjela školi, a najviše drugarima i učiteljici.

– Najviše sam se uželjela drugarici Emi i učiteljici Valentini Luković. Emu sam srela svega nekoliko puta tokom raspusta. Volim da idem u školu, da stičem nova znanja i da se družim sa drugarima – kazala je Nikolina, koja je naglasila da joj se baš sviđaju lampioni koje su puštali u nebo.

Igor Mitrović/Pobjeda

Njena godinu mlađa sestra Anja danas će krenui u drugi razred. Kaže da joj je u prvom razredu bilo baš lijepo, te da jedva čeka da krene u drugi razred.

– Najviše sam se uželjela drugarici Mini Radulović, sa kojom je prije dvije noći provodila predivne trenutke na Sastavcima.– Sa Minom sjedim u klupi, družimo se, povjeravamo tajne jedna drugoj, a lijepo nam je večeras ovdje – kazala je Anja.

Igor Mitrović/Pobjeda

I Mina je iskazala veliko zadovoljstvo zbog toga što se srela s Anjom na Sastavcima, gdje su zajedno pustile u nebo lampion i zamislile želje u susret novoj školskoj godini.A želje je zamislila i njena mlađa sestra Tina, koja danas ponovo kreće u vrtić ,,Ljubica Popović“, a koja će naredne godine krenuti u školu. Naglašava da joj je drago što je srela veliki broj drugara na Sastavcima.

Igor Mitrović/Pobjeda

DRUŽENJE

Njihova majka Jovana Radulović iskazuje zadovoljstvo zbog toga što će Mina i Tina ove godine, za razliku od prošle, biti ista smjena u školi, odnosno, vrtiću.

– To će mi značajno olakšati organizaciju oko rada sa njima, odvođenja i dovođenja iz škole i vrtića. Nama je gotovo svakodnevno nekakva trka, ali ovo je ona lijepa euforija, pozitivna, samo da su djeca zdravo, sve se stigne. Ovdje je večeras zaista lijepo, uživaju i djeca i mi odrasli – kazala je Radulović.

Igor Mitrović/Pobjeda

Tinina i Minina sestra od strica Anja Radulović danas će krenuti u drugi razred OŠ ,,Sutjeska“. Kaže da se raduje početku školske godine i da jedva čeka da se vidi sa drugarima i učiteljicom.

Njena majka Branka smatra da je ova manifestacija na Sastavcima bila pun pogodak, jer su se djeca lijepo opustila pred početak školske godine, poigrala sa drugarima i iskusila nešto novo – puštanje lampiona u nebo.

Igor Mitrović/Pobjeda

Spremni smo za školu, ostalo je još sveske da kupim. Vraćamo se obavezama, lijepim obavezama – kazala je Branka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: