novo

KK Pljevlja – najmasovniji košarkaški kolektiv na sjeveru Crne Gore!

Košarkaški klub „Pljevlja“ osnovan je 23. septembra 2006. godine u Pljevljima od strane Ranka Knjeginjića, Milinka Mikija Jelovca i Predraga Doderovića, s osnovnim ciljem da unaprijedi košarkaško znanje dječaka i djevojčica grada pod Golubinjom.

U toku proteklog perioda klub je kvalitetnim i stručnim radom i organizacijom uspio da se razvije u najmasovniji košarkaški kolektiv na sjeveru Crne Gore koji okuplja preko 200 dječaka i djevojčica različitih starosnih uzrasta . Rad se odvija na četiri lokacije u školskim salama i SC „Ada“.

Svojim programom rada, brojem polaznika kao i ostvarenim takmičarskim rezultatima Pljevljaci su zauzeli jedno od vodećih mjesta u mlađim kategorijama na sjeveru Crne Gore i postižu zapažene rezultate na nivou Države.

U programu aktivnosti pored redovnih treninga i takmičenja prema kalendaru KSCG-a i redovno učestvuju na domaćim i međunarodnim turnirima i košarkaškim kampovima u kojima se članovi KK Pljevlja takmiče sa najeminentnijim košarkaškim klubovima u regionu.

U toku postojanja, uspješnog rada, selekcije kluba su na raznim zvaničnim i međunarodnim takmičenjima osvojili pregršt nagrada i medalja. Mnogi članovi kluba dobrim i kvalitetnim radom su se našli na spiskovima reprezentativnih selekcija i sa uspjehom nastupali.

Najpoznatija imena koja su izašla iz pljevaljskog kluba su Miloš Jelovac, Filip Anđušić, Andrija Grbović i Ivan Radović koji su igrali u prvenstvu Crne Gore.

U stručni rad sa svim selekcijama su uključeni kvalifikovani košarkaški treneri sa višegodišnjim igračkim i trenerskim stažom koji redovno učestvuju na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima i seminarima.

Klub je formirao 2019 godine seniorsku ekipu u kojoj su najtalentovaniji članovi nastavili košarkaško učenje i nastupali u kvalitetnim takmičenjima u organizaciji KSCG-a.

Treba napomenuti da KK Pljevlja ove godine prvi put igraju Prvu ligu Crne Gore, najkvalitetnije domaće košarkaško takmičenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: