novo

Knjigom protiv droge

U akciji „Knjigom protiv droge – knjige u biblioteke“, biblioteci Srednje stručne škole, Izdavačko preduzeće „Unireks“ i Kompanija za informatički inženjering „Čikom“, darovali su vrijedne naslove svjetske i domaće književnosti.

Zahvalnost ljudima iz dvije ugledne firme sa značajnom tradicijom u Crnoj Gori, uputili su direktor Srednje stručne škole mr Bojan Strunjaš i profesor srpskog jezika i književnosti Velibor Pupović.
Književni fond je obogaćen redovnim školskim lektirima i djelima velikana pjesničke misli.
U đačkoj biblioteci su od sada i književni naslovi: „Dok ležah na samrti“, autora Vilijama Foknera, „Gora Koštanova“, Dušana Kostića, „Hadži Murat“, Lava Nikolajeviča Tolstoja, Šekspirov „Hamlet“, Nušićeve „Izabrane komedije“, „Koštana“, autora Borisava Stankovića, „Lirika“ od Sapfo, „Oblak u pantalonama“, od Majkaovskog, Borhesove „Pripovjetke“, Adrićeva „Prokleta avlija“, „Reče mi jedan čoek“ od Bećkovića, Gogoljev „Revizor“, Heseov „Sidarta“, Hemingvejev „Starac i more“, Gogoljev „Taras Buljba“, „Tražim pomilovanje“ Desnke Maksimović, Čehovljev „Ujka Vanja i pripovjetke“, „Vatra i ništa“, Branka Miljkovića, Lalićevo „Zlo proljeće“i „Zona Zamfirova“, autora Stevana Sremca.

Ovaj plemeniti poduhvat ima značajan doprinos u tehnoerri kada djeluje da kultura čitanja knjiga polako gubi značaj. Da nije baš sve tako u prilog govori i činjenca da „Unireks“ obilježava 55 godina postojanja i da ovim gestom utiče na obrazovanje i vaspitanje srednjoškolaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: