novo

KONKURS NA TEMU ODRŽIVOSTI U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU U FUDBALU – NJEMAČKA 2024!

Dragi učenici / drage učenice,

Zavod za školstvo, Gete Institut iz Beograda i Njemačka ambasada u Podgorici vas pozivaju da učestvujete na našem konkursu povodom Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine u Njemačkoj. Konkurs je posvećen temi „Održivost“.

Vaš zadatak je da budite kreativni/e i pronađete stare materijale koje možete koristiti da napravite recikliranu fudbalsku loptu. Kada loptu kreirate, važno je da ona liči na fudbalsku, da je napravljena od održivog materijala, kao što je reciklažna plastika ili guma. Na taj način utičete na negativne faktore u životnoj sredini i promovišete korišćenje obnovljivih resursa.

U mješovitom timu (djevojčice i dječaci), odlučite kako će vaša lopta izgledati. Kada završite sa kreiranjem, napravite nekoliko fotografija vašeg finalnog proizvoda i napišite na dvije kartice (na njemačkom i crnogorskom) od kojih su materijala napravljene lopte.

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici/e 6. i 7. razreda osnovnih škola u Crnoj Gori. Tim može uključivati 3-4 osobe. Važno je da ekipe čine djevojčice i dječaci.

Rok za prijavu: 1. mart 2024. 

Pošaljite fotografije i kartice poštom ili putem mejla.

Adresa za slanje:

Zavod za školstvo

(Gordana Tmušić Radulović)

gordana.radulovic@zzs.gov.me

Možete osvojiti sjajne nagrade!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: