novo

Kovačević otvorio Kreativni hab: Ovdje će se skupljati mladi i svi kreativci, i razvijati biznis ideje koje donose razvoj, modernost i nova radna mjesta

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i programska menadžerka Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Aleksandra Kiković, otvorili su danas u prostorijama Opštine Pljevlja resursni centar za podršku formiranju i širenju kulture inovativnih tehnologija i održivih rješenja – Kreativni hab.

Prostor je osmišljen između ostalog sa ciljem da postane okruženje mladim ljudima za proučavanje mogućnosti korišćenja inovativnih tehnologija u različitim oblastima, sticanje vještina i znanja, i da posluži kao platforma za komunikaciju sa građanima, privatnim i javnim sektorom kao i nevladinim organizacijama i medijskom zajednicom u okvirima pravedne tranzicije.

Predsjednik Kovačević istakao je da je otvaranje Kreativnog haba koji će biti na usluzi svim mladim ljudima svakko doprinijeti razviju Pljevalja i okoline, usvajanju modernih tehnologija i otvaranju novih radnih mjesta.

„Pljevlja su dobila mjesto koje će biti stjecište ne samo mladih već i svih drugih kreativnih ljudi. Mjesto sa koga će moći da komuniciaju, razmjenjuju svoje ideje i nadograđuju ih, a potom pretvaraju u konkretne projekte u komunikaciji sa čitavim razvijenim svijetom. Prva pomisao na Pljevlja će svakako još jedno vrijeme biti ugalj, a naša zamisao je da u narednom periodu Kreativni hab bude mjesto za razvoj start-up projekata, zelenih biznis ideja i koje će otvoriti mnoga radna mjesta mimo Rudnika i Termoelektrane“, kazao je Kovačević.

Programska menadžerka UNDP-a Aleksandra Kiković naglasila je da će prostorije ovog resursnog centra biti na usluzi svim mladim ljudima zainteresovanim za učešće u procesima i stvaranju novih radnih mjesta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: