novo

Krupačke topole i dobro druženje mame publiku širom regiona

Kamp pored jednog od jezera u Nikšiću za vrijeme Lake festa jednako popularan kao i sama manifestacija, a posjetioce čak ni kiša ne može da otjera

Kamp je odavno postao zaštitni znak Lake festa. Ali i kiša. Oni koji godinama kampuju u krupačkim topolama tvrde da je provod u kampu jednako dobar kao i ispred bine.

“Svake godine kampujemo i tvrdimo da je provod u kampu možda i bolji nego ispred bine. Dobra muzika, druženje i priroda su ono što nas privlači da svake godine dođemo na Lake fest. Posebno je bilo dobro prvih godina kada je bilo mnogo više kampera. Nadamo se da nas ove godine neće kiša otjerati sa Krupca, kao što se to desilo nekoliko puta”, kazao je Miško Kažić, nezvanični PR veselog društva iz Podgorice koji na kampovanje ne odlaze bez gitare.

Ali i bez dobrog raspoloženja. A toga veseloj družini ne fali.

Prve komšije u kampu su im ovoga ljeta trio iz Hrvatske koji su premijerno, prema preporuci prijatelja, došli da osjete čar “nikšićkih topola”, festivala i jezera.

“Ja sam iz Zagreba, prijateljica iz Slavonije, a živi u Zadru, dok je druga prijateljica iz Makarske. Eto, ‘pokrili’ smo cijelu Hrvatsku. Prvi put smo na Lake festu. Tražili smo neki ‘laganiji’ festival, da nije previše ljudi u kampu i elektronske muzike, jer toga imamo dosta u Hrvatskoj i malo nam je dosadilo. Očekujemo dobru zabavu i nova poznanstva. Rekli su nam da je provod u kampu odličan, a već sam imao prilike i da se uvjerim da je odlična voda jezera”, kazao je Tin Galetović.

Za razliku od njih, Vladimir Janjić iz Trebinja, skoro da ne propušta Lake fest i kampovanje u topolama.

“Na Lake fest dolazim već deset godina sa društvom i svaki put smo zadovoljni organizacijom i atmosferom. Lokacija za kampovanje je odlična. Nekada je bilo više ljudi, ali nema pravila. Međutim, koliko god da ima naroda, uvijek je dobra atmosfera”, priznao je Vladimir.

U dobar provod na Lake festu prošle godine se uvjerio Stefan Terzić iz Podgorice, a ove godine je htio i da vidi zbog čega je kamp jednako popularan kao i festival.

“Prvi put kampujemo na Lake festu i nadamo se da ćemo osjetiti bar dio atmosfere o kojoj svi pričaju. Ljepota kampovanja je ta festivalska atmosfera, druženje, i naravno, sloboda. Ukoliko nam vremenske prilike dozvole ostaćemo sve tri večeri. Nadamo se da ćemo uspjeti i da se okupamo u Krupcu”, kazao je Stefan dok je sa prijateljima pravio posljednje pripreme za festival.

Miliću Raičeviću iz Podgorice drug je pričao o kampovanju na Lake festu uz preporuku da se i sam uvjeri u njegove riječi. Milić ga je poslušao, pa je ove godine odlučio da spakuje šator i dođe u Nikšić. Uvjeren je da će naredne godine, poput druga, on biti taj koji će prijateljima savjetovati da avgust rezervišu za Lake fest i kamp.

Svetlana Branić iz Novog Sada već zna da će prijateljima predložiti da obavezno dođu na festival, ali i da ponesu šatore jer krupačke topole i dobro druženje jednostavno mame.

“Utisci su fenomenalni i ako budem u prilici sigurno ću doći ponovo”, kazala je Svetlana.

Ponovna prilika da kampuje pružila se Tamari Vujisić iz Kolašina. Ovoga puta, došla je sa sestrom Martinom.

“Prvi put sam kampovala 2017. godine. Bilo je odlično, ali je jaka kiša nažalost prekinula kampovanje prije vremena. Nadam se da tako neće biti i ovog puta”, kazala je Tamara.

Martina dodaje da je sestrino oduševljenje kampovanjem i organizacijom jedan od razloga zbog čega je došla na Lake fest. Drugi razlog su izvođači.

“Očekujemo dobro druženje, a ako vrijeme dozvoli i kupanje. Ponijele smo kupaće kostime”, priznala je Martina.

A dobro su se “naoružale” osmijesima. Mada osmijeha, pjesme, dobrog raspoloženja i bajkera u kampu ne fali. Znaju to dobro Nikšićani, pa se sve veći broj njih odlučuje da festivalsko druženje nastavi i u kampu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: