novo

Lalošević: Ministarstvo će podržavati projekte koje imaju za cilj mobilnost i proširenje okvira razmišljanja današnje mladosti

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, danas je prisustvovao i otvorio konferenciju, koja se održava u organizaciji Regionalne kancelarije za mlade RYCO (Regional Youth Cooperation Office), a koja se održala povodom uspješnog projekta “Meet the superschools

Govornici na konferenciji su, pored Laloševića, bili i ministar prosvjete, Miomir Vojinović, šefica delegacije EU u Crnoj Gori, Cristina Oana Popa, ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori, NJ.E. Kristijan Timonije, ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, NJ.E. Peter Felten, kao i šef lokalne kancelarije RYCO, Edin Koljenović.

Lalošević je pohvalio inicijativu razmjene između sedam škola u Crnoj Gori i škola iz okolnih zemalja našeg regiona, a sve u cilju ujedinjenja, pomirenja i daljeg prosperiteta mladosti u šest zemalja Zapadnog Balkana.

“Projekat koji je nastao 2016. godine, pod nazivom RYCO upravo je ono čemu danas imamo zadatak da težimo i da iniciramo u okviru projekta “Superškole”, a to je prilika da se mladi ljudi povezuju, da zemlje Zapadnog Balkana zaborave sve ono što je nekada bilo i okrenu se budućnosti, jer vi, mladi, predstavljate i našu sadašnjost i našu budućnost. Nedavno smo u Berlinu i Beogradu imali priliku da razgovaramo o napretku RYCO organizacije, a između ostalog smo se dotakli i upravo ovog projekta “Superškole”. Ovim putem čestitam i Koljenoviću na početku ovog procesa i zahvaljujem se šefici delegacije Evropske unije, kao i našim partnerima, Francuskoj i Njemačkoj, na podršci u razvoju istog.

Ministarstvo sporta i mladih će uvijek podržavati ovakve i slične projekte koje imaju za cilj mobilnost, interkulturalnost i proširenje okvira razmišljanja današnje mladosti”, kazao je Lalošević.

Nakon šest govornika u razgovor na konferenciji su se uključili i predstavnici sedam škola širom Crne Gore iz sljedećih opština: Podgorica, Nikšić, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje, Plužine i Tuzi, a koje su učestovovale u ovom projektu.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: