Lalošević na sjednici UO Regionalne kancelarije za saradnju mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević učestvuje na sjednici Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih(RYCO) u Tirani.

Upravni odbor RYCO asocijacije čine ministri koji pokrivaju resor mladih iz šest zemalja Zapadnog Balkana: Crne Gore, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

U delegaciji Crne Gore su i Martin Lulgjuraj, direktor Direktorata za mlade, Jelena Fuštić, predstavnica mladih Crne Gore  i Edin Koljenović šef lokalne kancelarije CG u Upravnom odboru.

RYCO je od svog nastajanja, prije sedam godina, postigao veliki napredak u promovisanju prijeko potrebnog pomirenja i saradnje mladih u regionu.

Ideja Njemačke i Francuske je zaživjela kao plod odluka Samita Berlinskog procesa.

Na današnjoj sjednici usvojena je nova funkcionalna analiza, koja će umnogome podići nivo operativnosti ove asocijacije. Podsjetimo, Crna Gora je bila predsedavajuća ove asocijacije i umnogome doprinjela operacionalizaciji dogovorenih aktivnosti.

Ministar Lalošević imao je odvojene sastanke sa Ministarkom mladih Albanije Borom Mužaći i makedonskim kolegom Naumčetom Mojsovskim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: