novo

Lalošević ugostio mlade osvajače medalja

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, ugostio je danas mladu karate reprezentaciju Crne Gore koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Pragu i završila na 16. mjestu u generalnom plasmanu sa pet medalja – dvije srebrne i tri bronzane.

Crnogorski karate reprezentativci Balša Vojinović i Lazar Potpara osvojili su srebrne, dok su sa bronzanim odličjem nastup završili Nenad Đuričić, Emre Saljiu i Nemanja Mikulić.

Za ostvarene rezultate karate reprezentativcima pripada pravo na utvrđivanje statusa perspektivnog sportiste na osnovu kojeg će im biti utvrđena i jednogodišnja stipendija.

„Uvijek je posebno zadovoljstvo imati priliku da u kancelarijama Ministarstva sporta i mladih ugostimo mlade sportske nade naše države, što je i bio današnji slučaj. Putem statusa perspektivnog sportiste ministarstvo na čijem sam čelu želi da dodatno motiviše našu sportsku omladinu da nastavi putem kojim je krenula, te da budu još bolji i uspješniji. Iskreno sam uvjeren da će tako i biti.“, kazao je Lalošević

Sastanku su prisustvovali i Predrag Perković, predsjednik Karate saveza Crne Gore i generalni sekretar istog, Veljko Brnović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: