novo

Ljetnja škola nauke od jula u Pljevljima

Od 5. do 12. Jula u Pljevljima će se održati druga Inženjerska škola nauke za đake srednjih škola. Nevladino udruženje KORAK SA NAUKOM (KSAN), vrši posljednje pripreme za uspješnu realizaciju ovog projekta koji je ove godine finansijski podržala Opština Pljevlja, saopšteno je iz KSAN-a.

Kako su saopštili, ova letnja škola ugostiće đake iz Pljevalja i Crne Gore sa ciljem da upoznaju srednjoškolce sa inženjerskim disciplinama koje se izučavaju na Elektrotehničkom i Mašinskom Fakultetu.

“Konceptom jutarnjih predavanja i popodnevnih radionica uz upoznavanje kulturnoistorijskih znamenitosti opštine Pljevlja, organizatori su se protrudili da polaznicima omoguće i posetu velikim industrijskim postrojenjima u svim tehničko tehnološkim celinama Termoelektrane i Rudnika uglja”, navode u saopštenju.

Dodatno napominju da ove godine, tim predavača će biti sačinjen od studenata magistarskih i doktorskih studija elektrotehnike i mašinstva kao i istaknuti univerzitetski profesori sa ova dva fakulteta Univerziteta Crne Gore. Predavanja će biti snimana i kasnije dostupna u elektronskoj formi.

Prijave počinju danas  i traju do 25.06.

“Ovo je jedina „škola“ ovakvog karakter na teritoriji Crne Gore. Nadamo se da ćemo iz godine u godinu imati priliku da uključimo i ostale tehničke fakultete i da omogućimo polaznicima još veći broj predavača, kao i mogućnost širenja na region”, rekao je student master studija elektrotehničkog fakulteta i jedan od osnivača KSAN-a Miloš Jelovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: