novo

Mađarska prvi rival mladim ,,ajkulama“

Juniorska vaterpolo reprezentacija otputovala za Tursku, gdje u utorak počinje Evropsko prvenstvo

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore otputovala je za Tursku, gdje će se od 8.do 14.avgusta održati Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina.

Trener Miodrag Mirović izabrao je 15 igrača za nastup na šampionatu. Boje Crne Gore braniće: Danilo Rajević, Pavle Jovanović, Tadija Matijašević, Tim Perov, Đorđe Pejović, Aleksandar Vavić, Nikola Petrović, Ljubomir Kovačić, Strahinja Gojković, Radivoj Radanović, Srđan Janović, Ivan Marković, Danilo Stupar, Relja Vukanić i Ognjen Moračanin.

Crna Gora je u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom. U grupi B su Srbija, Grčka, Italija i Holandija. Grupu C čine Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a grupu D Malta, Njemačka, Gruzija i Ukrajina.

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale. Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

U stručnom štabu naše selekcije, pored trenera Mirovića, su pomoćni treneri Filip Andrić i Ekaterina Miljević, video analiza Vasko Vučković i doktor Vasko Roganović.

Crna Gora će na startu, u utorak od 18.30 časova igrati protiv Mađarske (17h), zatim će u srijedu rival biti Hrvarska, dok 10.avgusta igramo protiv Španije (20.30h)…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: