novo

Maloljetnik napadnut u dvorištu škole

Učenika Osnovne škole “Marko Miljanov” D.K. juče su nakon nastave u školskom dvorištu napala dva dječaka, dok su trojica posmatrala. Kako je kazala majka napadnutog dječaka, u pitanju su dječaci stariji od njenog sina i pri tom učenici druge škole.

Kako je ispričala M.K., u periodu između 12 sati i 45 minuta i 13 sati njen sin je po završetku nastave sa drugaricom iz razreda krenuo kući. Međutim, u školskom dvorištu napadnut je od pet dječaka.

“Oni su stariji od njega i pri tom nijesu učenici ove škole već druge, tačnije ‘Božidar Vuković Podgoričanin’. Ničim izazvani biva napadnut od dva brata A.M. i A.M., koji su mu zadali nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave”, kazala je majka.

Kako je dodala, sa pomenutom dvojicom su bila još tri dječaka D.K, K.C. i E.H.

“Oni su takođe prisustvovali incidentu, ali su bili udaljeni i navodno nijesu učestvovali u tome, ali je bitno da navedem da je jedan od njih D.K. zvao da se okrene da bi ova dva brata skočili da biju mog sina. Moj sin nije reagovao, niti je mogao da se brani”, ispričala je majka.

Kazala je da je slučaj prijavila policiji, a dijete povela i kod ljekara. On je na svu sreću, kako kaže, dobro prošao, ima modricu ispod oka, ispod lijeve jagodične kosti. Fizičke povrede su male, ali, kako dodaje, o pretrpljenom stahu i stesu suvišno je govoriti. O ovom slučaju je obaviještena uprava škole. Nakon razgovora sa pedagogom škole dogovor je bio da dođe ujutru i ako je moguće da sazna ko su napadači.

“Naravno da sam prihvatila dogovor, jer sam smatrala da će škola preduzeti nešto, s obzirom na to da su pokriveni video nadzorom. Nažalost saznala sam da video nadzor ne pokriva cijelo dvorište, ni taj ćošak u kojem je moj sin napadnut”, kazala je ona.

Još veće razočarenje je, kako je dodala, nastupilo kada se srela sa direktorom škole, koji je izbacio iz kancelarije, tražeći da mu se pisanim putem obrati da bi je primio i da nema parvo da ga ispituje da li je upoznat sa incidentom u kojem je njen sin napadnut. Kaže da je rekao još mnogo toga, pa i da će pozvati policiju da je izbaci.Nakon te prepirke sa njim, otišla je u OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” gdje je dočekana onako kako dolikuje jednom roditelju.

“Uprava te škole je reagovala odmah. Okupljeni su roditelji pomenutih napadača. Dva roditelja korektnih stavova koji su prihvatili greške svoje djece, dok je roditelj glavnih aktera čak nudio novac u zamjenu za to što su njegova djeca uradila”, priča M.K.

Na kraju nije dobila kategoričan odgovor da se ovakav slučaj neće ponoviti, ali se zahvalila upravi škole “Božidar Vuković Podgoričanin” na Koniku, koji su se prema njoj ophodili sa razumijevanjem i žaljenjem zbog incidenta, za razliku od uprave škole u kojoj uči njen sin.Ističe da je razočarana, jer djeca nažalost, u školi “Marko Miljanov” nijesu dovoljno zaštićena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: