novo

Marija po peti put na Svjetskom prvenstvu

Najbolja crnogorska sportistkinja jedini predstavnik Crne Gore na planetarnoj smotri u atletici u Budmpešti od 19. do 27. avgusta

Svjetsko prvenstvo u atletici, 19. po redu održaće se u Budimpešti od 19. do 27. avgusta. Na velelepnom, novoizgrađenom atletskom stadionu, čiji kapacitet iznosi gotovo 36.000 mjesta, oko 2.000 takmičarki i takmičara nadmetaće se u po 24 discipline, uz jednu mješovitu štafetu.

Kao i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u američkom gradu Judžin, Crna Gora će imati jednog predstavnika, i to aktuelnu evropsku vicešampionku u skoku uvis Mariju Vuković, za koju će to biti peti nastup na planetarnoj smotri u atletici.

Marija završne pripreme za šampionat sprovodi u Atini, a cilj joj je da se plasira u finale, kako bi se borila za medalju.

Ženski skok uvis kreće u petak, 25. avgusta u 10.20, kada će biti održane kvalifikacije. Finale je u nedjelju, posljednjeg dana šampionata sa početkom u 20:00 časova.

Za razliku od Crne Gore, reprezentaciju Srbije će na Svjetskom prvenstvu u Budimpšeti predstavljati devet takmičara.

Prva zvijezda je Ivana Španović, koja na planetarnim šampionatima na otvorenom u skoku udalj, ima bronze iz Moskve 2013. i Pekinga 2015. godine. Aktuelna je svjetska šampionka u dvorani i evropska prvakinja na otvorenom.

Pored Ivane boje Srbije u Mađarskoj braniće i: Milica Gardašević (skok udalj), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš i Marija Vučenović (bacanje koplja), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Slavko Stević (skok uvis) i Elzan Bibić (1.500 i 5.000 metara).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: