novo

Marijana Kljajević – Najtalentovaniji mladi pjesnik Pljevalja

Већ двије године узастопно Маријана Кљајевић, ученица Средње стручне школе, ниси титулу најбољег младог пјесника до 18 година на територији општине Пљевља. Ту титулу је освојила на такмичењима чији је организатор Интернационална културна асоцијација ИКА на челу са књижевником Вељком Вељовићем. Први круг такмичења обухвата такмичење које се организује у свих 25 црногорских општина, а у другом кругу најбољи представници свог града такмиче се на финалној вечери поезије.

Ове године финално такмичење је организовано у Бијелом Пољу 24. новембра 2023. Маријана је на такмичењу имала подршку свог ментора проф. Снежане Грујичић, али и читаве школе, која је обезбиједила њихов одлазак у Бијело Поље. Жири је радио у саставу: проф. др Драган Копривица (предсједник жирија); Влатко Симуновић, књижевни критичар; писци Никола Шћепановић, Брахо Адровић и књижевница Миланка Аранитовић Ракочевић.

Запажен наступ, четврто мјесто и чињеница да је двоструки побједник такмичења у Пљевљима, обезбиједили су Маријани могућност да у оквиру ИКЕ буде штампана њена прва књига поезије.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: