novo

Međunarodni dan volontera – Predavanje i radionica o važnosti volontiranja

Povodom Međunarodnog dana volontera JU Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ u saradnji sa Gimnazijom „Tanasije Pejatović“ i Srednjom Stručnom školom, uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i mlade Opštine Pljevlja, organizovali su predavanje i radionicu na temu – „Značaj inkluzivnog obrazovanja i Zašto je važno volontirati“, a nakon toga i druženje učesnika ove aktivnosti u Milet Bašti.

Prezentaciju o inkluzivnom obrazovanju, asistivnoj tehnologiji kao i vršnjačkoj podršci pripremile su i prezentovale učenice SSŠ – zdravstveni tehničari, Anđela Pupović i Ivana Zečević.

O svom ličnom iskustvu kao volontera i vršnjačkoj podršci govorila je Lejla Kalajdžija iz NVU „Zračak Nade“, dok je v.d. direktora JU Dnevni centar Pljevlja govorio o asistivnoj tehnologiji, pripremio je i vodio kviz za volontere.

Vršilac dužnosti sekretara sekretarijata za sport i mlade Opštine Pljevlja, gospođa Milica Sekulić, pripremila je prigodne poklone za učesnike – volonterske bedževe, kao i majice koje će dobiti svi učenici koji budu učestvovali u volonterskim aktivnostima.

Iz Dnevnog centra i Zračka nade su zahvalili na druženju koje je organizovano u Milet Bašti pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i mlade.

Cilj im je, ističu, da volonterski rad učine što vidljivijim i da zajedno pokrenu promjene u zajednici.

„Hvala svima koji su uzeli učešće u obilježavanju 5. decembra – Međunarodnog dana volontera. Svim volonterima srećan Međunarodni dan volontera i veliko hvala što ovaj svijet činite boljim“, poručuju iz Dnevnog centra i Zračka nade

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: