novo

Međunarodni dan volontera: Prilika da se ukaže na značaj volonterizma u lokalnim zajednicama

5. decembar, Međunarodni dan volontera, obilježava se u svijetu kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere.

Cilj Programa Ujedinjenih nacija je podstaći što veći broj ljudi „dobre volje“, kako ih nazivaju, da nesebično ponude svoje radne sposobnosti u volonterske svrhe ne očekujući materijalne naknade.

Motivi za volonterski rad izraz su visoke svijesti i spremnosti da se odgovori na potrebe drugih i unaprijedi život u svojoj zajednici.

5. decembar – Međunarodni dan volontera ove godine se obilježava pod sloganom „Kroz volontiranje zajedno možemo sve“, te se posebna pažnja poklanja volonterima koji su angažovani i djeluju u svojim lokalnim zajednicama.

Iz JU „Dnevni centar“ i NVU „Zračak nade“ kazali su da je ovogodišnji slogan upravo „povod i prilika da se podsjetimo značaja volontiranja, nekih od realizovanih aktivnosti u prethodnom periodu i onih kojima je radost drugih najveća nagrada“.

„Pogledajte priču o onima bez kojih bi naša misija bila nemoguća, o onima koji su nam najbliži i kada nisu kraj nas, koji ostaju sa nama i kada odlaze, čiji nam osmjesi i zagrljaji ove godine najviše nedostaju. Srećan vam Međunarodni dan volontera!“

Vole vas drugari iz JU Dnevni Centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: