novo

Ministarstvo prosvjete: Školska godina počeće po istom modelu koji je najavljen

Školska godina počeće po istom modelu koji je najavljen, prije svega zbog potrebe da naši đaci, nakon dužeg vremena ostvare kontakt sa školskim okruženjem, ali uz napomenu da je trenutna epidemiološka situacija više nego složena., saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

„To znači da, ukoliko se svi koji su posredno ili neposredno vezani za obrazovni sistem, ne budu strogo pridržavali mjera, postoji realna mogućnost za promjenu nastavnog modela: djelimični ili potpuni prekid nastave i prelazak na online sistem rada“, kaže se u saopštenju. 

Ovo, kako su pojasnili, znači da će školska godina početi kako je i rečeno iz Ministarstva prosvjete: nastavu u školi će pohađati đaci 1. 2. 3. 4. 5. i 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole, a ostali online, uz konsultacije u školi na svakih petnaest dana. Svi vrtići počinju sa radom.  

„Sve ustanove počeće sa radom opremljene dezinfekcionim i drugim sredstvima, koja se isporučuju, kao i uz strogo poštovanje drugih mjera Instituta za javno zdravlje. Trajanje časa za učenike osnovnih škola je 30 minuta najviše 4 časa, a za učenike srednje škole 30 minuta najviše 6 časova“, kaže se u saopštenju.   

Oni su kazali da bez obzira na činjenicu što će dio đaka pratiti nastavu u školi, Ministarstvo prosvjete učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo je i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji će se od 1. oktobra emitovati na TVCG2 i MNE sport 2 i MNE sport 3.

„Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku takaođe je obezbijeđen TV materijal, a detalji i kompletna šema biće blagovremeno dostupni“, navodi se u saopštenju. 

Najavili su da će sve dodatne informacije sjutra  zajednički obezbijediti Ministarstvo prosvjete i Institut za javno zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: