novo

Mladi crnogorski robotičari na Olimpijadi u Singapuru

Mladi crnogorski robotičari učestvuju na Olimpijadi “First Global Challenge” u Singapuru.

Olimpijada počinje danas, trajaće tri dana, a Crnu Goru, ispred organizacije “Montenegrobotics”, pod mentorstvom Nine Drakulić i Biljane Krivokapić, predstavljaju Bojana Moračanin, Miloš Milićević, Lazar Milićević, Matija Popović i David Labović.

Na Olimpijadi učestvuju predstavnici 191 države, a Crna Gora predstavlja se sedmi put zaredom.Ovogodišnja tema takmičenja je “Hydrogen Horizons”, tj. popularizacija tehnologije koja se zasniva na upotrebi vodonika i obnovljivih izvora energije. Energetske tehnologije temeljene na vodoniku omogućuju poboljšane metode prenosa i skladištenja energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

Format takmičenja je igra koja izaziva učesnike da iskoriste svoju kreativnost i vještine rješavanja problema kako bi dizajnirali i napravili vještog robota od standardnog kompleta djelova. Igra Hydrogen Horizons predstavlja izazov za mijenjanje saveza tri nacionalna tima kako bi zajedno radili na izgradnji mreža obnovljive energije, pokazujući zajednički napor potreban za razvoj održive energije. Timovi moraju upravljati svojim robotima u simuliranoj igri kako bi proizveli vodonik i koristili ga za skladištenje, transport i pretvaranje energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: