novo

Mladi Eko-Vizionari iz Pljevalja Osvojili Priznanja na Međunarodnom Konkursu „Golubaя volna“

U sklopu globalne inicijative posvećene očuvanju vodnih resursa i podizanju ekološke svijesti, učenici Osnovne škole Kruševo iz Pljevalja su se istakli na međunarodnom konkursu „Голубая волна“. Ova prestižna akcija, organizovana od strane Ministarstva obrazovanja Omske oblasti, Odjeljenja za vodene resurse i ostalih relevantnih institucija iz Omska, Sibir, namijenjena je podizanju ekološke svijesti među mladima.

Povodom obilježavanja Dana voda (22. mart) i Dana planete Zemlje (22. april), škola iz malenog crnogorskog mjesta, sa samo pet učenika, uspjela je da se nametne na velikoj sceni. Učenici su učestvovali u različitim kategorijama – od izrade plakata do fotoreportaža, videa i kvizova, poslavši ukupno tri rada.

Izuzetnost radova učenika Osnovne škole Kruševu potvrdila su dva osvojena priznanja. Jelena Bajčeta, za plakat pod nazivom „Vodene površine mog kraja i njihovi stanovnici“, i Nataša Bajčeta, sa fotoreportažom „Glavne vodene površine mog kraja“, oboje su nagrađene laureatom trećeg stepena od strane Odjeljenja za vodene resurse u Omskoj oblasti.

Za uspjeh ovih mladih vizionara, značajan doprinos dala je i njihova mentorica, profesorica ruskog jezika Ljiljana Vukašinović, koja ih je usmjeravala i podržavala tokom cijelog procesa pripreme i učešća na konkursu.

Ovaj uspjeh je još jedan dokaz da veličina zajednice ne određuje njen doprinos globalnim inicijativama. Učenici iz Kruševa, pokazali su da strast prema očuvanju okoline i posvećenost mogu donijeti priznanja na međunarodnom nivou, inspirišući tako i druge da doprinesu globalnim ekološkim naporima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: