novo

MOSI: Pljevljaci peti u generalnom plasmanu, u muškoj konkurenciji trećeplasirani

Međurepubličke omladinske sportske igre održane su u periodu od 5. do 9. jula 2023. godine u Kolašinu. Učestvovale su 224 ekipe od kojih 144 u muškoj a 80 u ženskoj selekciji. Ove godine na MOSI je učešće prijavilo 28 opština, a opština Pljevlja su učestvovala sa 117 sportista raspoređenih u 10 disciplina – košarka, rukomet, mali fudbal, odbojka na pijesku, atletika, stoni tenis, karate, ribolov, streljaštvo i šah.

Sportisti Novog Pazara obilježili su 58. Međuopštinske omladinske sportske igre, jer su trijumfovali u generalnom plasmanu, kao i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Na drugom mjestu u generalnom plasmanu su sportisti iz Bijelog Polja, a treće mjesto je pripalo Beranama.

Pljevljaci su u generalnom plasmanu osvojili peto mjesto, sa ukupno 12 medalja.

Četiri zlatne medalje:

Mali fudbal, dvije u karateu (Neda Beljkaš i Luka Klačar) i jednu u atletici -muška štafeta 4x100m u sastavu: Emir Ćatović, Bogdan Borović, Nemanja Džaković i Ilija Ćuzović.

Tri srebrne medalje :

Rukomet žene, ženska štafeta 4×100 u sastavu: Teodora Borović, Tatjana Mrdak, Anđela Lončar i Ankojdrea Leković, kao i Nemanja Džaković na 400m.

Pet bronzanih medalja :

Streljaštvo muškarci i žene, Filip Jović karate, bacanje koplja Nikola Ćuzović i Bogdan Borović na 400m.

Sportisti iz Pljevalja u muškoj konkurenciji osvojili su treće mjesto sa 496 bodova.

Titulu u malom fudbalu su osvojila Pljevlja, nakon pobjede nad Novim Pazarom (4:3), bronza je pripala Mojkovcu, koji je pobijedio ekipu Kolašina posle boljeg izvođenja penala 6:5, posle produžetaka jer je meč završen bez pobjednika 2:2. Peto mjesto osvojilo je Bijelo Polje, nakon pobjede nad Prijepoljem 1:0.

Na zatvaranju MOSI, zastavu u ime budućeg domaćina Užica preuzeli su gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa najuspješnijim sportistima tog grada, među kojima je bila i legendarna atletičarka Olivera Jevtić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: