novo

Muzički festival mladih

U Kolašinu je u periodu od 28. do 30. maja održan Muzički festival mladih – takmičenje učenika osnovnih muzičkih škola, kao i studenata Muzičke akademije, Cetinje.

Festival je otvorio Aratos trio – klavir, violina i klarinet, čiji je jedan od članova bivši učenik Škole za osnovno muzičko obrazovanje Kolašin i Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ Podgorica, Vanja Šćepanović, dok je osnovne studije završio na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Drugi dan Festivala, pored brojnih takmičarskih kategorija, predviđen je bio za izvođenje dječje opere „Snežana i sedam patuljaka“ u organizaciji učenika i nastavnika Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ Podgorica.

Treći dan je predviđen za takmičenje učenika osnovnih muzičkih škola i studenata Muzičke akademije. Za zatvaranje Festivala planiran je koncert orkestra harmonika „ Sky glory“ koji predvodi osnivač i dirigent orkestra Miloš Zec.

Predstavnica Zavoda za školstvo i članica šireg žirija, Bojana Nenezić, je na otvaranju istakla značaj Festivala za razvoj kulture i umjetnosti u Crnoj Gori i navela da se Festival 49 godina realizuje zahvaljujući snazi muzike i volji profesora, učenika i Aktiva direktora muzičkih škola.

Međutim, kako ovaj Festival još uvijek ne spada u kategoriju državnog takmičenja, njegova realizacija zavisi od podrške brojnih prijatelja.

Za realizaciju ovogodišnjeg Festivala, zaslužni su: Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Kolašin, Aktiv direktora muzičkih škola, opštine Kolašin i Mojkovac, turističke organizacije Kolašin i Mojkovac, Ministarstvo kulture i medija i brojni prijatelji škole koji pružaju kontinuiranu podršku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: