novo

Na Elektrotehničkom fakultetu za studijsku 2024/25. godinu biće raspoloživo oko 300 mjesta za upis

U narednoj studijskoj godini, očekuje se da će Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore imati  raspoloživih oko 300  mjesta za upis. Ova mjesta su raspoređena na tri studijska programa: Energetika i automatika, Elektronika, telekomunikacije i računari takođe i Primijenjeno računarstvo.

Elektrotehnički fakultet nosi reputaciju jedne od vodećih naučnih institucija u Crnoj Gori, sa naučnicima koji su priznati na globalnom nivou. Sa šest decenija dugom tradicijom obrazovanja stručnjaka, fakultet je obrazovao generacije koje su konkurentne na međunarodnom tržištu. Programi studija kontinuirano se prilagođavaju savremenim naučnim trendovima i potrebama industrije, a cjelokupna nastava se realizuje sopstvenim kadrom.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta tradicionalno su među najboljim srednjoškolcima koji imaju potencijal za postizanje izuzetnih rezultata kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou. Njihov uspjeh se ogleda i kroz postignuća na prestižnim takmičenjima poput IEEE Extreme , gdje su se plasirali među 5.2% najboljih timova.

Fokus fakulteta nije samo na akademskom uspjehu, već i na praktičnom iskustvu i podsticanju preduzetničkog duha kod studenata. Organizacija Startup akademije omogućava studentima da direktno uče od iskusnih menadžera i preduzetnika, čime se stvara ambijent za razvoj budućih lidera u industriji.

Podrška nastavnog kadra, koji je prepoznat po svojim naučnoistraživačkim dostignućima, omogućava studentima da razviju svoju kreativnost i uključe se u projekte koji im omogućavaju praktično iskustvo.

Fakultet takođe ima uspostavljenu saradnju sa ključnim crnogorskim kompanijama iz oblasti energetike i informaciono-komunikacionih tehnologija, što studentima pruža priliku za praktičnu primjenu stečenog znanja i veze sa potencijalnim budućim poslodavcima.

U sklopu jubileja Univerziteta Crne Gore, koji obilježava 50 godina rada, Elektrotehnički fakultet se ponosi svojim doprinosom u obrazovanju tehničkih kadrova i razvoju društva.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore poziva sve zainteresovane studente da se pridruže zajednici stručnjaka i lidera u oblasti elektrotehnike, sa ciljem stvaranja bolje budućnosti za sve.

Za dodatne informacije o upisu i programima studija, posjetite zvaničnu internet stranicu fakulteta.

Više informacija dostupno je u Studentskom informatoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: