novo

Nagrade za 29 profesora i učenika iz Pljevalja: Pogledajte ko su dobitnici nagrada iz Fonda za kvalitet i talente

Komisija za izradu konkursa i vrednovanje ponuda za dodjelu sredstava iz Fonda za kvalitet i talente je objavila je spisak dobitnika nagrada iz Fonda za 2020. godinu. Iz Pljevalja nagrade su dobili učenici i profesori iz gradskih osnovnih i srednjih škola i Osnovne škole “Mihailo Žugić” iz Odžaka.

Na osnovu Pravilnika o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za unaprjeđenje kvaliteta nastave i talente Komisija za izradu konkursa i vrednovanje ponuda za dodjelu sredstava iz Fonda za kvalitet i talente je objavila  spisak dobitnika nagrada iz Fonda za 2020. godinu. Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente nisu samo finansijski podstrek, već prije svega poštovanje za trud i rad učenika i nastavnika.

Na konkursu, “ZA ODLIČAN 5” Ministarstva prosvjete Crne Gore, za postignuća i rezultate u šk. 2019/2020,  nagradu iz Fonda za talente u Osnovnoj školi “Salko Aljković” dobili su učenici Ognjen Vraneš i Sergej Laušević, kao i profesor razredne nastave Ivana Anđelić-Beljkaš.

Nagradu iz Fonda za talente u Osnovnoj školi “Ristan Pavlović” dobili su učenici Gorazd Laušević i Asja Dragašević i profesori Gorica Knežević Jelovac i Slavka Maksimović.

Iz Osnovne škole “Boško Buha” iz Fonda za talente nagrađeni su profesori Koviljka Leković i Jovanka Bošković.

Među dobitnicima je i profesor Matije Zorić iz Osnovne škole “Mihailo Žugić” iz Odžaka.

Nagradu iz Fonda za talente  dobilo je 12 učenika i 5 profesora  iz Gimnazije “Tanasije Pejatović”.

Učenici: Pavle Džuverović, Aleksandar Kartal, Marija Đurović, Kalina Ječmenica, Lidija Cvekić, Marko Damjanović, Danijela Martić, Tijana Jelovac, Ana Kapetanović, Pavle Pupović, Sara Milinković i Marija Pejatović.

Profesori: Rosanda Terzić, Vesna Kastratović,  Nevena Tomić, Asim Kuhinja i Tanja Dragašević.

Iz Srednje stručne škole  iz Fonda za talente nagrađeni su profesori – Vladica Avramović i Desimir Mojović.

Da podsjetimo da konkursom nije preciziran iznos nagrade, a ona ove godine iznosi 500 eura, i to je iznos koji je Ministarstvo uspjelo da obezbijedi u ovom trenutku saopštili su iz Ministarstva prosvjete. Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente nisu samo finansijski podstrek, već prije svega poštovanje za trud i rad učenika i nastavnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: