NAJAVLJENO POKRETANJE PROGRAMA PODRŠKE ZA BUDUĆE STUDENTE

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović primio je danas Matiju Delića koji godinama postiže sjajne rezultate na internacionalnim matematičkim takmičenjima. Matija je na matematičkoj olimpijadi IMO dobio srebrnu medalju, dok je na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojio bronzu. On je izabrao da svoj put nastavi na američkom prestižnom Univerzitetu MIT za koji su mu nedostajala finansijska sredstva.

“Vrata koja si sada otvorio mogu da te odvedu do neplaniranih visina. U ovoj Vladi imaćeš punu podršku i kompletan iznos će ti biti obezbijeđen. Mladi kao što si ti će našu državu  napraviti boljim mjestom za život i nastaviti promjene koje smo mi započeli. Želimo da vam pružimo priliku da se usavršavate, njegujete talente i ispunjavate svoje ambicije. I ne zaboravi, nema velikih djela, bez marljivog rada“, kazao je  ministar Milatović.

On je izrazio  žaljenje što u ovom trenutku ne postoji sistemski način za pomoć izvanrednim talentima i studentima, ali je upravo ovu priliku iskoristio da najavi da će to promjeniti.

“Pokrenućemo program podrške za buduće studente koji upisuju prestižne fakultete u svijetu. Ako nemamo sluha da pomognemo ljudima kao što si ti, cijeli naš trud gubi smisao. Vi ste potencijal koji je važan za cijelu državu, rekao je ministar Milatović častitajući Matiji na postignutim rezultatima i ponudama svjetskih univerziteta koji su prepoznali njegov potencijal, rad i znanje i dobrom izboru.

Matija Delić zahvalio se na prijemu ministru Milatoviću i istakao svoju  ljubav prema matematici od najranijih dana, koju je odabrao i za svoju profesiju.

„Matijin entuzijazam i želja da dalje nadograđuje svoje znanje vraća me u period mog školovanja i biranja najboljeg puta za budućnost. U svim mladim ljudima, kao sto je Matija vidim sebe i imam veliku želju da ne dozvolim da im neko sruši snove i planove. U meni kao ministru i čovjeku uvijek će imati podršku“, zaključio je Milatović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: