novo

Najveće priznanje za FK Breznicu od osnivanja kluba !!!

U Novu Godinu FK Breznica ulazi sa novim projektom i novim partnerstvom. Sa ponosom ističemo da je naš projekat „Fudbal za društvenu koheziju i regionalnu saradnju” UEFA fondacija za djecu odobrila za finansiranje u 2022. godini. Od 1227 aplikacija, koju su stigle na adresu Fondacije iz čitavog svijeta, 67 projekata je odobreno, a među njima se ove godine našao i FK Breznica.

Projekat ima za cilj da kroz aktivnosti vezane za fudbal, djeci i mladima na sjeveru Crne Gore i na tromeđji sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, pruži priliku za sticanje društvenih i životnih vještina, podsticanje njihovog zdravog rasta i razvoja, kao i poboljšanje društvene kohezije i regionalne saradnje.

Aktivnosti projekta biće usmjerene na edukaciju trenera i omladinskih lidera iz Crne Gore i susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine, kako koristiti fudbal kao alat za uključivanje djece u inkluzivne, obrazovne i razvojne aktivnosti. Uz edukacionii seminar, planiramo i realizaciju inkluzivnih sportskih aktivnosti, 2 festivala ( turnira za dječake) fudbala i turnir za djevojke (traficionalni).

Ovim putem zahvaljujemo UEFA fondaciji za djecu na ukazanom povjerenju i podršci, te se nadamo da je ovo početak duge i uspješne saradnje – prenose nam utiske iz FK Breznica po dobijanju informacije o odobrenom finansiranju aplikacije.

#fkbreznicaporodica #uefafoundationforchildren

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: