„Nastavnik za 21. vijek”

Profesorica Gimnazije “Tanasije Pejatović“ Mirka Popadić je validirana za trenera u projektu „Nastavnik za 21. vijek”, koji je dizajnirao British Council a sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

Jedan od ključnih ciljeva projekta „Nastavnik za 21. vijek“ je poboljšanje profesionalnih vještina i znanja nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovim školama kako bi kod učenika uzrasta od 6 do 15 godina podstakli razvoj kritičkog mišljenja, rješavanja problema i kodiranja. Tokom 24 mjeseca, trodnevnom obukom, biće obučeno 4.556 nastavnika/ca i učitelja/ca koji do sada nijesu bili dio programa „Škole za 21. vijek“.

Ovaj projekat predstavlja proširenje aktivnosti iz programa British Council-a „Škole za 21. vijek” koji se u Crnoj Gori sprovodi od 2017. godine. Projekat „Škole za 21. vijek” dao je u pilot fazi vrlo ohrabrujuće rezultate, pokazavši da su naši učenici u osnovnim školama izuzetno kreativni, inovativni i spremni da uče kroz problemske i projektne zadatke, kombinujući novostečene programerske vještine, kreativnost i društvenu odgovornost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: