novo

Naučnici Univerziteta Crne Gore i dalje u vrhu svjetske nauke

Pet profesora Univerziteta Crne Gore su i ove godine zadržali svoje pozicije na prestižnoj Stanfordovoj listi koja broji 2% najuticajnijih i najreferentnijih svjetskih naučnika.

U oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija rangirani su profesori Elektrotehničkog fakulteta UCG, dr Ljubiša Stanković, dr Igor Đurović i dr Srđan Stanković. Njihov kompozitni, tzv. c-score iznosi 3.79, 3.44, odnosno 2.94.Prof. dr Gojko Joksimović čiji je c-score 2.91, rangiran je u oblasti inženjeringa – elektrotehnike i elektronike.

Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta UCG, prof. dr Vladimir Pešić, rangiran je u oblasti biologije-zoologije. Njegov c-score je 2.68.Na posebnoj listi koja vrednuje angažovanje naučnika tokom prethodne godine, našli su se prof. dr David Kaljaj sa Prirodno-matematičkog fakulteta UCG i doc. dr Aleksandra Klisić, saradnik u nastavi na Medicinskom fakultetu UCG.Stanford-ova lista objavljuje imena naučnika koji spadaju u 2% najuticajnijih u svojoj oblasti istraživanja, pri čemu prepoznaje 22 različite naučne oblasti i 176 podoblasti.

Više detalja o metodologiji istraživanja i načinu formiranja liste dostupno je OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: