novo

„Njegoševi dani“: Uručena priznanja učesnicima literarno-likovnog konkursa

Поводом државног празника културе, Његошевог дана, одржан је Његошев час у читаоници Народне библиотеке и уручена признања за најбоље радове на литерарно – ликовном Конкурсу.

Учешће на литерарно – ликовном конкурсу узела су двадесет три ученика.

„Конкурс је расписан половином октобра, поводом најављене културне манифестације Његошеви дани у Пљевљима у циљу ширења националне и културне свијести, о великом и славном световном и духовном владару Црне Горе и највећој Лучи српског пјесништва, а намијењен је ученицима Гимназије и Средње стручне школе у Пљевљима“, наводе организатори.

На адресу Народне библиотеке пристигло је 24 рада, од тога 18 прозних радова „Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека“, три поетска рада „Очи зборе што им срце вели“ и три ликовна рада „Његошев портрет“.

У обраћању присутнима директорица Боблиотеке Бојана Ђачић казала је да прегалаштво младих људи морамо цијенити, похвалити и охрабрити.

„Сваки рад обилује изузетним квалитетом, али увијек постоје радови које морамо издвојити, иако бисмо сваки, без изузетка, поједнако наградили, првенствено због воље и жеље за учествовањем, труда и времена издвојеног и посвећеног конкретно овој теми“, истакла је Ђачић.

Учесницима је пожељела много успјеха на неком предстојећем литерарно – ликовном конкурсу, а афирмисаним ствараоцима што више мотивације, подршке и сатисфаксије у стваралаштву.

Издвојени радови су награђени, свим учесницима конкурса уручене су захвалнице и чланске карте Библиотеке.

Прво мјесто у прозном стваралаштву на тему: „Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека“,подијелиле су ученице II разреда Средње стручне школе, Ивана Зечевић и Ана Тошић.

Прво мјесто у поетском стваралаштву на тему: „Очи зборе што им срце вели“ припало је Вукици Петрић, ученици II разреда Средње стручне школе.

Прво мјесто у ликовном стваралаштву на тему: „Његошев портрет“, припало је Василији Лековић, ученици IV разреда Гимназије „Танасије Пејатовић“.

Посебно је издвојен и награђен рад, ученице II разреда Средње стручне школе, Теодоре Пуповић, због оригиналног приступа прозној теми „Свак је рођен да по једном живи, част и брука живи довијека“.

Из пљеваљске Библиотеке су исказали неизмјерну захвалност чланицама жирија: Снежани Грујичић, Бојани Радановић и Јелени Дробњак.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: