novo

NVO LEGALIS REALIZUJE PROJEKAT “ŠKOLA PREDUZETNIŠTVA – MLAD SE OSNAŽI”

NVO LEGALIS REALIZUJE PROJEKAT “ŠKOLA PREDUZETNIŠTVA – MLAD SE OSNAŽI”

Jedan od najkompleksnijih izazova za mlade iz opštine Pljevlja jeste zaposlenje. A jedan od načina ublažavanja ovog problema jeste sprovođenje aktivnosti kao što su neformalne edukacije mladih iz oblasti biznisa i digitalnog marketinga, koje bi doprinijele osnaživanju mladih za pokretanje preduzetništva. Biti mladi preduzetnik zahtijeva mnogo truda i odlučnosti, kao i sposobnost i spremnost preuzimanja rizika i odgovornosti.

Preduzetnik ima viziju ne samo ostvarivanja profita, već i širu viziju stvaranja radnih mjesta, pomažući ljudima da razvijaju svoj potencijal, doprinose društvu i istovremeno obezbeđuju rast organizacije i kolektiva. Prirodna sklonost mladih prema inovacijama i promjenama čini upravo mlade ljude pogodnim za bavljenje preduzetništvom. Naravno, pod uslovom da zajednica može mladima pružiti pravu podršku da prevaziđu izazove koje preduzetništvo nosi i poboljšaju šanse za uspjeh.

Sa druge strane i privredni razvoj grada ima značajnih koristi od omladinskog preduzetništva u smislu otvaranja novih radnih mjesta, inovacija proizvoda i usluga, tržišne konkurencije, revitalizacije zajednice i stvaranja prihoda.

Kada mladi prepoznaju problem ili izazov u ​​društvu, mogu da koriste svoje preduzetničke vještine i znanja za organizovanje, kreiranje i upravljanje aktivnostima koje mijenjaju svijet. Angažovanje mladih kao preduzetnika može pomoći u izgradnji ekonomske i kulturne vrijednosti zajednice na jedinstven način.

Projekat „Škola preduzetništva-Mlad se osnaži“ ima za cilj da kroz određene aktivnoti kao što su neformalne edukacije mladih iz oblasti preduzetništva, biznisa i digitalnog marketinga, doprinese osnaživanju mladih za pokretanje preduzetništva, kao i smanjenju broja nezaposlenih u Pljevljima.

Sa druge strane, nivo informisanosti i edukovanosti mladih o preduzetništvu i digitalnom marketingu su na veoma slabom nivou.Opšti cilj projekta je: Poboljsani uslovi za razvoj preduzetništva u opštini Pljevlja većom primjenom digitalnog marketinga.

Specifični cilj: Informisanje i edukovanje mladih o preduzetništvu kroz digitalni marketing i njihovim benefitima.

Realizacija projekta će trajati osam mjeseci.

Projekat je podržan u okviru programa ReLOaD2. Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2, finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, među kojima je i klaster Tara, koji čine opštine Pljevlja, Mojkovac i Kolašin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: