novo

NVU „Turističko rekreativni centar Rudnica“ realizuje projekat „Ukusi Pljevaljskog sela“

Dana 9.11.2020 godine, NVU „Turističko rekreativni centar Rudnica“, u okviru projekta „Ukusi Pljevaljskog sela“ koji se finansira od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, izvršila je raspodijelu pakovanja za poljoprivredne proizvode, učesnicima projekta.

Dodijeljeni su džakovi za krompir, staklena ambalaža za pakovanje prerađevina voća i povrća, papirna ambalaža za pakovanje čajeva i suvog voća. Takođe je odrađen logotip i izrađene su naljepnice za proizvode koji se proizvode na domaćinstvima učesnika projekta.

Ovim projektom namjeravamo da poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Pljevlja, omogućimo direktan plasman proizvoda, otvaranjem novih inovativnih kanala prodaje na lokalnom tržištu i uključivanje domaćih poljoprivrednih proizvoda u turističku prodaju.

Za realizaciju predvienih ciljeva, projektom je predviđen čitav niz aktivnosti koji uključuju: edukaciju proizvođača za promociju i prodaju poljoprivrednih proizvoda teorijskom nastavom i praktičnim radionicama, nabavka i dodjela adekvatnih ambalaža za proizvode prilagođene potrebama tržišta, izrada etiketa i vizuelnog identiteta proizvoda u skladu sa potrebama tržišta, izrada promo spota, postavljanje bilborda, izrada izložbenih štandova za proizvode, izrada sajta sa centrom za promociju ukusa sela, koji će pružati savjetodavne i marketinške usluge proizvođačima i biti posrednik između turističkih i ugostiteljskih privrednih društava.

Realizacijom ovih aktivnosti proizvođači će dobiti adekvatnu promociju svojih proizvoda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: