novo

Obilježen 122. rođendan pljevaljske Gimnazije

U petak, 17. novembra, svečanom akademijom proslavljen je 122. rođendan Gimnazije „Tanasije Pejatović“. Svečanoj akademiji prustvovali su načelnika za srednje obrazovanje Slobodan Savovića i generalnog direktora Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica Safet Kalač.

Svojim prisustvom događaj su uveličali i predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš, predsjednica Skupštine opštine Pljevlja Jovana Tošić, vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja Sanja Đondović, vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za sport i mlade Milica Sekulić, vjerski velikodostojnici, rukovodioci i reprezenti najznačajnijih državnih i lokalnih institucija i kompanija, direktori škola iz našeg grada, članovi Školskog odbora, predstavnici Savjeta roditelja i Đačkog parlamenta, bivši i sadašnji profesori Gimnazije i druge ugledne zvanice.

U svom obraćanju, predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš kazao je da je Gimnazija od svog nastanka živo tkivo, rasadnik i stvaralac stručnih kadrova i intelektualaca, a načelnik za srednje obrazovanje Slobodan Savović naglasio je spremnost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija na kvalitetnu saradnju sa našom školom. Predsjednica Školskog odbora Maja Vučinić Dragašević akcenat je stavila na kontinuitet dosljednog ispunjavanja Misije i Vizije Gimnazije, a direktorica Bojana Grujić u svom govoru iscrpno je definisala suštinski značaj opšteg obrazovanja za očuvanje i napredak zdravog društva.

Ovogodišnja svečana akademija u svojoj cjelokupnosti bila je posvećena nezaobilaznoj važnosti i neophodnosti opšteg obrazovanja.

Program svečane akademije pripremili su učenici Dunja Sokić, Sergej Laušević, Emina Zlatanić, Asja Dragašević, Aleksa Knjeginjić, Harun Avdović, Milica Lončar i Rade Đondović. Idejni koncept, odabir književnih odlomaka, pripremu i realizaciju svečane akademije dugujemo profesoricama Neveni Tomić i Sanji Golubović. Originalan scenario i prezentaciju pripremila je profesorica Adela Drkić.

Iz Gimnazije su zahvalili i profesorici Jeleni Vuković za ukusno i autentično uređivanje scene, profesorici Ljiljani Ranevski za predanu stručnu podršku i profesorici Ivani Klačar za perfektne autorske fotografije Gimnazije korišćene u prezentaciji i na promotivnom plakatu svečane akademije.

„Zahvaljujemo i profesoru Goranu Marjanoviću, tehničkom osoblju škole i učenicima Ivani Milikić, Jani Tomčić, Samiji Tursumović, Anđeli Lončar, Jeleni Vuković, Nemanji Ceroviću, Pavlu Bulatoviću, Pavlu Cvijoviću, Aleksi Boškoviću i Janku Popoviću koji su svesrdno pomogli prilikom realizacije svečanog programa. Zahvaljujemo i RTV Pljevlja za konstantnu medijsku podršku Pljevaljskoj gimnaziji“, navodi se na Fejsbuk stranici Gimnazije.

Posebna zahvalnost za učešće u svečanom programu upućena je Gradskom mješovitom horu na čelu sa profesorom Petrom Jokićem.

„Učešće Gradskog mješovitog hora akademiji je darovalo nesvakidašnju, nadrealnu, istinski umjetničku notu i dimenziju. Posebnu zahvalnost dugujemo i direktorici Bojani Grujić za povjerenje, sveukupnu potporu i kontinuiranu pomoć u pripremi samog događaja“, ističu iz pljevaljske Gimnazije.

„I 122. druga strana naše knjige je ispunjena, kaligrafskim, „vezenim“ rukopisom, na hartiji koja ne blijedi. Sva velika slova na ovoj strani, kao i na svim prethodnim, pripadaju gimnazijalcima, njihovim postignućima i njihovim snovima. Svi upitnici pripadaju kritičkoj misli naših učenika i promišljanjima o boljem svijetu izgrađenom na temeljima mladalačkog duha, kojim beskompromisno korača potraga za istinom. Svi uzvičnici su tamo gdje su diplome, nagrade, medalje i priznanja. Tačaka nema, postoje samo zapete. Prelazimo na stranu 123“, poručuju iz Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Foto: Gimnazija „Tanasije Pejatović“ Pljevlja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: