novo

Objavljen Javni poziv za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore, objavljen je juče, dok će se prijave podnositi od 15. septembra do 16. oktobra tekuće godine (do 12 časova).

Poslodavci iz privatnog sektora prijave za učešće u Programu stručnog osposobljavanja podnose područnoj jedinici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (birou rada/kancelariji) prema mjestu rada poslodavca i preko portala elektronske uprave (eUprave).

Poslodavci iz javnog sektora prijave za učešće u Programu podnose Upravi za ljudske resurse i preko portala elektronske uprave (eUprave).

Uputstvo za podnošenje Prijave za sve poslodavce preko portala eUprave se nalazi na portalu eUprave www.euprava.me.Korisnici za obavljanje stručnog osposobljavanja dobiće priliku za prijavu nakon isteka rokova za prijavu poslodavaca.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Poslodavci su dužni da korisnicima pruže osposobljavanje u skladu sa Programom stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Cilj Programa je da doprinese smanjenju nezaposlenosti mladih, da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: