novo

Odličan nastup mladih šahista

U organizaciji Šahovskog Saveza Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i mlade crne Gore, održan je kvalifikacioni turnir sjeverne regije za 29. prvenstvo Crne Gore za mlade u šahu 16. 03. 2024.godine u Nikšiću. Turnir je održan u 6 kategorija od 8-18 godina za djevojčice i dječake, a učestvovalo je 103 takmičara iz gradova sa sjevera Crne Gore.

Na ovom takmičenju učestvovalo je i 19 članova ŠK „Osnovnih i srednjih škola“ Pljevlja, koji su ostvarili odličan rezultat. Osvojili su ukupno osam medalja, dvije zlatne, četiri srebrne i dvije bronzane.

Zlatne medalje osvojili su Ćorsović Nikolija u kategoriji do 10 godina i Potpara Andrija do 12 godina, srebro je pripalo Jović Petru u kategoriji do 10 godina, Ostojić Tamari do 12 godina, Šljivić Nedi i Bojović Đorđiju do 14 godina. Bronzane medalje osvojili su Malidžan Vasilije u kategoriji do 8 godina i Vraneš Uroš do 14 godina.

Zaharije Perković se plasirao od 2. do 4 mjesta, ali po dodatnim kriterijumima je bio četvrti i tako ostao bez medalje. Dobar plasman ostvarili su Starčević Mirna-četvrto mjesto i Durutlić Beriz i Čabarkapa Vasilije osvojivši peto odnosno 6-to mjesto. I ostali takmičari našeg kluba ostvarili su solidan plasman, tako da se svih 19-oro plasiralo na finalni turnir 29. Prvenstva Crne Gore za mlade u šahu, koje će se održati od 15. do 20. juna na Cetinju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: