novo

Odličan odziv na MNTR konkurse za kreiranje sadžaja Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”

Čak 67 prijava je pristiglo na konkurse Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja za sufinansiranje aktivnosti Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”, koji će se u periodu od 27-30. septembra održati na različitm lokacijama širom zemlje, i ove godine pod pokroviteljstvom Five grupe.

Povodom Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je, početkom jula mjeseca, dva namjenska konkursa u ukupnom iznosu od 100.000 eura, sa rokovima prijave do 21. avgusta. Svi zainteresovani su bili pozvani da budu dio ovogodišnjeg Festivala i daju svoj direktan doprinos kroz konkretne predloge festivalskih aktivnosti iz oblasti nauke i inovacija. Sredstva za potrebe realizacije aktivnosti po Konkursu su iznosila 50.000eur, a sufinansiranje po jednoj prijavi za predloge projekata promocije nauke i istraživanja ograničeno je na 3.000eur, odnosno na 5.000eur za predloge inovativnih programa.

U toku je administrativna provjera pristiglih prijava, a konačan broj projektnih prijava koje će sufinansirati Ministarstvo biće poznat početkom septembra.

Podsjećamo, svi koji žele da doprinesu ovogodišnjem Festivalu sopstvenim resursima mogu biti kreatori festivalskih sadržaja i podnijeti predloge festivalskih sadržaja do 7. septembra na mejl: kontakt@dani-ni.me. Format sadržaja može biti: prezentacija i/ili demonstracija (naučnog izlaganja, inovativnog rješenja, pronalaska, prototipa, itd.), performans, izložbena postavka (dodatno može biti interaktivna) na javnom mjestu/u muzeju/u galeriji, eksperiment, radionica za učenje/promociju/demonstraciju/vježbanje vještina ili znanja, forum, panel, sajam, itd. Sadržaji mogu biti stacionarni i mobilni (putujući). Publika odnosno ciljna grupa su djeca od najnižeg uzrasta pa sve do najstarijih građana, takođe publika može biti stručna i laička, pa u tom pogledu sadržaji mogu biti usmjereni posebnoj ciljnoj grupi a mogu biti i otvorenog tipa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: