novo

Održan Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja

U Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici, danas je održan Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja, događaji namijenjeni studentima i maturantima.

Ova dva događaja organizuje Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG, uz podršku Ministarstva prosvjete i Zavoda za zapošljavanje.

Ministar prosvjete mr Miomir Vojinović je prilikom otvaranja istakao da je ovaj događaj prilika da maturanti, kroz kvalitetnu prezentaciju Univerziteta Crne Gore, sagledaju sve mogućnosti koje im se pružaju po završetku srednje škole, a koje se tiču njihovog daljeg školovanja i odabira profesije.

„Sajam sezonskog zapošljavanja namijenjen je studentima svih godina studija, te će nesumnjivo doprinijeti boljoj zapošljivosti mladih, a istovremeno će uticati na jačanje ljudskih kapaciteta i stvaranju kvalitetnog i konkurentnog kadra na tržištu rada. Ovo je istovremeno prilika da studenti kroz susret sa poslodavcima stiču nova znanja, vještine i kompetencije“, naglasio je ministar Vojinović.

Crna Gora je opredijeljena da gradi društvo zasnovano na znanju, kontinuirano radeći na poboljšanju kvaliteta studiranja uz aktivno učešće studenata kao centralne figure cjelokupnog visokoobrazovnog sistema.

Ministarstvo prosvjete će, prema riječima ministra Vojinovića, i u narednom periodu, nastaviti sa aktivnostima koje će obezbijediti adekvatne mehanizme za obezbjeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju, imajući za cilj stvaranje takvog socio-ekonomskog miljea u kojem će nove generacije visokoobrazovnog kadra ostajati u Crnoj Gori i svojim znanjem i predanim radom stvarati uslove za brži ekonomski razvoj naše države.

„Koristim priliku da se zahvalim i Studentskom parlamentu i Karijernom centru Univerziteta Crne Gore koji, kroz svoje aktivnosti, na pravi način promovišu ne samo studijske programe koji se realizuju na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore, već i crnogorski sistem obrazovanja u cjelini“, rekao je ministar Vojinović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: