novo

Održan Sajam sporta, Opština Pljevlja sufinansiraće 20 sportskih organizacija

Prvi Sajam sporta koji je Opština Pljevlja organizovala danas, u potpunosti je ispunio očekivanja posjetilaca i organizatora. Na manifestaciji, organizovanoj sa ciljem promocije sporta, zdravih stilova života i sportskih aktivnosti, predstavljeni su sportski klubovi sa teritorije grada, ali i aktivnosti koje Opština Pljevlja kroz ulaganja usmjerava u svrhu stvaranja uslova za razvoj sporta i sportske infrastrukture u gradu.

Sajam sporta otvorio je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, koji je istakao da pljevaljska lokalna samouprava ulaže napore da obezbijedi svim pljevaljskim sportistima uslove za nesmetano bavljenje vrhunskim i amaterskim sportovima.

„Ono što nas svakako raduje jeste da imamo stabilne sportske klubove – organizaciono i kadrovski ospobosobljene, a nadam se u budućnosti finansijski potpuno održive. Sport će u našem fokusu i planovima biti i sledeće godine, pa mi je zadovoljstvo što mogu obećati da ćemo za razvoj sporta i sportske infrastrukture izdvojiti oko 650.000 eura, što je za oko 20 procenata više u odnosu na tekuću godinu“, naglasio je Golubović.

U okviru manifestacije, predsjednik Opštine Pljevlja potpisao je sa predstavnicima sportskih klubova Ugovore o sufinansiranju 20 sportskih organizacija za 2021. godinu.

Opština Pljevlja je kroz Javni poziv opredijelila iznos od 285.000 eura sportskim klubovima i 1.600 eura sportsko – rekreativnim društvima, čime je omogućila nesmetano obavljanje takmičarskog i trenažnog procesa, plaćanje svih troškova za takmičenja, prevoz, kupovinu sportske opreme, plaćanje ugovorenih obaveza sportskih klubova sa sportistima i trenerima, odlazak takmičara na prestižna takmičenja, propratne troškove koji su nastali tokom takmičenja.

Zainteresovanim sugrađanima podijeljene su brošure i flajeri iz kojih se dodatno mogu informisati o svim sportskim sadržajima, aktivnostima i radu sportskih organizacija u gradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: