novo

Održana radionica „Saradnja i komunikacija kao ključ za unapređenje kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa“

U biblioteci Gimnazije, 17. decembra 2021. godine, održana je radionica „Saradnja i komunikacija kao ključ za unapređenje kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa“, koju je organizovao Učenički parlament u saradnji sa Upravom škole i Timom za obezbjeđivanje i unapređivanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada u školi u sastavu: profesorice Sanja Golubović, Mirka Popadić, Tanja Dragašević, Adisa Malagić i pedagoškinja Ivana Vukašinović. Gošća je bila v. d. direktora Bojana Grujić.

Cilj održavanja radionice bio je poboljšanje komunikacije i postizanje većeg međusobnog povjerenja između učenika sa jedne i Uprave škole i nastavnika sa druge strane.

Pošto je svijest o našim obavezama i pravima preduslov za razvijanje i njegovanje kvalitetne komunikacije i međuljudskih odnosa, jedan od prvih koraka bio je upoznavanje sa osnovnim ljudskim pravima, kao i obavezama i dužnostima u školi. Učenice odjeljenja I-2 Vesna Jović, Emina Zlatanić i Tamara Čolović su na tu temu održale prezentaciju koju su pripremile sa profesoricom Adisom Malagić.

Nakon toga, kroz grupni rad i igru uloga, predstavljeni su neki od izazova sa kojima se učenici suočavaju i načini na koji se oni mogu rješavati, a u skladu sa pravima i obavezama o kojima se prethodno govorilo.
Sve aktivnosti su protekle u vrlo pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi, uz međusobno poštovanje i uvažavanje svih učesnika.

Radionicu su vodili učenici odjeljenja III-3 Jana Petrović i Marko Damjanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: