novo

Održane XI Igre bez granica u organizaciji ŠSD “Kruševo”

U osnovnoj školi „Kruševo“ u selu Kruševo, u subotu 17. maja 2024.. godine, održane su XI „Igre bez granica“. Na igrama je učestvovalo oko 100 takmičara iz 8 osnovnih seoskih škola sa teritorije opštine Pljevlja.

Djeca su se takmičila u raznim igrama spretnosti, okretnosti, preciznosti i brzini, a tokom takmičenja koordinator igara je bio profesor fizičkog vaspitanja Mladen Zorić.

Nakon nadmetanja u 5  takmičarskih disciplina i to:

  • Trka učenika/ca u džakovima u dužini od 25 metara;
  • Nošenje loptice u kašici u dužini od 25 metara;
  • „Civare“;
  • Prevlačenje konopca;
  • Mini -fudbal.

Takmičenje se odvijalo u katergoriji djevojčica i u kategoriji dječaka. U generalnom plasmanu, prvo mjesto je pripalo učenicima OŠ „Mihailo Žugić”- Odžak, drugo mjesto je osvojila OŠ „Mataruge“ – Mataruge. Treće mjesto u generalnim plasmanu s podijelile OŠ “Jakub Kubur”- Boljanići i OŠ “Radoje Tošić” – Srdanov Grob.

Tri prvoplasirane škole dobile su pehare i diplome, dok su sve škole koje su učestvovale dobile zahvalnice za učešće.

Uspješan organizator i ovogodišnjih Igara je Školsko sportsko društvo škole u Kruševu. Još jednom je pokazan značaj postojanja školskih sportskih društava, zatim pozitivan uticaj socijalizacije djece kroz igru, kao i značaj fizičke aktivnosti u prirodnom ambijentu.

Koordinator Igara Mladen Zorić je zadovoljan brojem i kvalitetom učesnika. On je, takođe, istakao da ove igre imaju za cilj, prije svega, druženje i upoznavanje djece, a zatim i sama fizička aktivnost djece u prirodi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: