novo

Održano prvo školsko takmičenje iz opšteg znanja

U ponedjeljak, 11. marta 2024. godine, u našoj školi je po prvi put održano takmičenje iz opšteg znanja. Šansu da učestvuju i bore se za jednu od tri vrijedne nagrade imali su svi gimnazijalci, a u samu završnicu plasirala su se 22 najbolja među njima.

U finalu je svako odjeljenje imalo osigurana dva mjesta, a svoje predstavnike birali su igrajući kvalifikacione kvizove od 15 pitanja. Za razliku od kvalifikacionog dijela, finalni kviz sastojao se od 40 pitanja iz različitih oblasti: matematike, geografije, fizike, hemije, sporta, javnog života, automobilizma, filmske industrije i sl.

Svi finalisti su ostvarili odlične rezultate, ali je samo troje moglo stajati na podijumu. Кonačan poredak izgleda ovako

Asja Dragašević, I2
Nikola Pupović, IV2
Dunja Dragašević, III1

Gimnazija pruža veoma visok nivo znanja i kompetencija i samim tim je odlična potpora za naše dalje obrazovanje. Rezultati kviza svjedoče da se u Gimnaziji i dalje cijeni kvalitet i da su njeni učenici istinski budući akademski građani. Nikola kao maturant i Dunja kao učenica trećeg razreda pokazali su da su kroz gimnazijsko školovanje stekli značajna opšta znanja. Naravno, osim važne uloge Gimnazije, neophodni su i lično angažovanje i rad na sebi. 📖 Da je Gimnazija i dalje izbor najboljih, pokazala je Asja, pobjednica kviza, svojim izvanrednim rezultatom, na kojem bi joj pozavidjeli i dosta stariji učenici, pa i pojedini „kvizaši“.

Takmičenje je organizovano na ideju Učeničkog parlamenta, na čelu sa predsjednikom Lazarom Pupovićem, koji je zaslužan i za realizaciju samog takmičenja. Sastavljeno je 14 različitih kvizova sa ukupno 235 pitanja, a ideja je bila da pružimo mogućnost svima da pokažu svoje znanje, bez obzira na uzrast i uspjeh u školi.

Škola je obezbijedila prikladne nagrade, pa su, pored priznanja, troje najboljih dobili i pametni sat (prvo mjesto), akcionu kameru (drugo mjesto) i bežične slušalice (treće mjesto). Posebno bismo zahvalili kompaniji „Avalon LTD“ koja nam je izašla u susret i omogućila da nagrade nabavimo po pristupačnijim cijenama.

Svim učesnicima želim puno uspjeha u nastavku školovanja i još mnogo ovakvih i sličnih postignuća. Nadam se da će kvizovi opšteg znanja postati tradicija naše škole. Posebno zahvaljujem i profesorici Adeli Drkić, koja je od početka podržala ideju i bila supervizor cijelog projekta.

Lazar Pupović, predsjednik Učeničkog parlamenta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: