novo

Ojdanić otvorila III Međunarodni EYCA Educo camp u Mojkovcu

U pitanju je trodnevni edukativni seminar kojim se obilježava Međunarodni dan mladih i Evropska godina vještina, poručila je Neda Ojdanić

Državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih Neda Ojdanić otvorila je danas III Međunarodni EYCA Educo camp u Mojkovcu, koji je okupio 30 mladih ljudi iz Crne Gore i regiona.

U pitanju je trodnevni edukativni seminar kojim se obilježava Međunarodni dan mladih i Evropska godina vještina.

– Vi ste srž našeg društva, izvor energije i inovacija. Vaša vizija budućnosti, vaša hrabrost da sanjate velike snove i vaša sposobnost da se suočite sa izazovima su ono što nas inspiriše i pokreće naprijed. Vaš doprinos je od neprocjenjive vrijednosti. Danas, više nego ikada ranije, suočavamo se sa mnogim izazovima – od ekonomske nejednakosti do klimatskih promjena, od tehnološkog napretka do društvenih promjena… Važno je da njegujete svoje talente, da se obrazujete i da se neprestano razvijate. Vaša edukacija je ključ za vaš lični razvoj ali i za doprinos društvu – kazala je Ojdanić prilikom otvaranja kampa.

Ona je dodala da Ministarstvo sporta i mladih predano radi na podršci mladima na njihovom putu ka oostvarenju ciljeva.

– Naša uloga je da stvorimo okruženje u kojem se vaše ideje mogu razvijati, gdje možete učiti, rasti i stvarati. Pridajemo veliki značaj obrazovanju, zapošljavanju i aktivnom učešću mladih u donošenju odluka – poručila je džavna sekretarka.Pored planiranih radionica narednih dana, danas je organizovan i tradicionalni panel na temu „Međunarodni dan mladih: Mladi, da li se čujemo?“, na kom je učestvovala državna sekretarka Ojdanić govoreći o vidljivosti mladih u današnjem društvu, aktivnostima Ministarstva na poboljšanju položaja mladih u društvu, kao i o Zakonu o mladima i Strategiji o mladima sa Akcionim planom.

U diskusiji su učestvovali i predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori, kao i istaknuti omladinski aktivisti iz Crne Gore i regiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: