novo

OLDTAJMER KLUB PLJEVLJA počeo sa realizacijom projekta “Saobraćajnom kulturom za bezbjednost svih učesnika u saobraćaju”

Projektom se želi povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju (pješaka, vozača, biciklista, motociklista) na području opštine Pljevlja kroz poznavanje saobraćajne kulture. Želimo da učesnike u saobraćuju upozirimo na moguće neželjene posledice nepoštovanja pravila bezbjednosti saobraćaja. Glavna ciljna grupa projekta su: građani Pljevalja, sa akcentom na mlade i djecu, jer podsticanjem mladih moguće je stvoriti trenutnu, ali i buduću generaciju savjesnih učesnika u saobraćaju.

Na gradskom i ruralnom području Pljevalja kroz edukativne publikacije će se raditi na edukaciji u oblasti bezbjednosti saobraćaja, konkretno o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa i mogućim neželjenim posledicama upotrebe mobilnih telefona prilikom upravljanja motornim vozilom. Na tri granična prelaza GP Ranče (Crna Gora – Srbija), GP Metaljaka (Crna Gora – BiH), GP Čemerno (Crna Gora – Srbija) postavićemo info table sa natpisom “KORISTI POJAS – SPASI ŽIVOT”. Takođe, u svrhu promocije bezbjednosti učesnika u saobraćaju u saradnji sa saobraćajnom policijom CB Pljevlja učesnicima u saobraćaju će se dijeliti edukativne brošure, a učenicima osnovnih škola dijeliti floruscentne prsluke.

U okviru projekta će se nabaviti i 5 pravougaonih saobraćajnih ogledala, koje će se uručili Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja. Nadležni iz ovog sekretarijata bi na nepreglednim raskrsnicama na području Pljevalja postavili saobraćajna ogledala, i na taj način spriječili izazivanje saobraćajnih nezgoda usled nepreglednosti.

Završna aktivnost projekta će biti organizovanje Oldtajmer skupa u Pljevljima, gde će se učesnicima i posjetiocima skupa promovisati saobraćajna kultura, kao i poznavanje i poštovanje saobraćajnih propisa.

Projekat će trajati 6 mjeseci, a podržan je od strane Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: