novo

“OLDTAJMER KLUB PLJEVLJA” POSTAVIO TABLE SA PORUKOM “VOZI – ŽIVOT NE UGROZI”

U okviru projekta “Sigurnost i bezbjednost učesnika u saobraćaju” NVU „Oldtajmer klub Pljevlja“ je postavio table saporukom “Vozi – Život ne ugrozi”. Poruka ima za cilj da upozori vozače da brzinu prilagode uslovima puta i na taj način izbjegnu neženjene posledice i ne dovedu u opasnost kako svoj, tako ni živote drugih učesnika u saobraćaju.

Table su postavljene na tri putna pravca: Pljevlja – Đurđevića Tara u mjestu Odžak; Pljevlja – Granični prelaz Ranče na Trlici; Pljevlja – Metaljka u mjestu Dajevića Han.

Projektom se želi povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju ( pješaka, vozača) na području opštine Pljevlja. Cilj da učesnike u saobraćuju upoziromo na moguće neželjene posledice nepoštovanja pravila bezbjednosti saobraćaja. Poboljšanje bezbjednosti u drumskom saobraćaju je veoma  kompleksan izazov kako na nacionalnom  tako i na lokanom nivou i rješenje ovog izuzetno složenog  problema  je u multisektorskom, multitematskom  i muldidisciplinarnom  pristupu  uz angažovanje svih segmenta društva.

Glavni cilj projekta je povećanje nivoa svijesti građana o značaju poboljšanja sigurnosti i bezbijednosti u saobraćaju, radi očuvanja ljudskih života, materijalnih vrijednosti.

Projekat je podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, a kroz javni konkurs “Čuvaš sebe, čuvaš druge”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: