novo

Online vršnjačke edukacije za srednjoškolke u Pljevljima

Nacionalni projekat Osnaži.Me nastavlja edukaciju mladih žena

Učenice trećeg i četvrtog razreda u dve srednje škole iz Pljevalja će imati priliku da tokom novembra kroz online vršnjačke edukacije uvide brojne mogućnosti koji im se pružaju u razvoju njihove karijere.

Cilj online vršnjačke edukacije je da se mlade žene podstaknu i ohrabre kako bi se na pravi način pripremile za nastavak svog školovanja i profesionalne karijere. Mlade srednjoškolke će u radu sa trenerima imati priliku da pomoću DISC modela procjene ličnosti odrede koja je njihova idealna profesija i kako da iskoriste svoje vještine i znanja u svom profesionalnom radu. Nakon održanih online vršnjačkih edukacija svaka učenica će dobiti priručnik sa konkretnim primjerima kako da naprave svoj prvi CV, motivaciono pismo i kako pravilno da se pripreme za intervju za svoj prvi posao.

Nakon Pljevalja, online vršnjačke edukacije biće održane i u Rožajama i Plavu.

Do sada je u okviru projekta Osnaži.Me organizovano niz edukativnih i informativnih aktivnosti na sjeveru Crne Gore, sa ciljem da se mlade srednjoškolke, studentkinje i nezaposlene mlade žene motivišu i osnaže da prepoznaju svoje mogućnosti kako bi se na najbolji način razvile u polju svoje karijere.

Nacionalni projekat Osnaži.Me ima za cilj da mladim ženama na severu Crne Gore omogući priliku da prepoznaju svoje vrijednosti i sopstveni potencijal, kroz segment formalne i neformalne edukacije, osnažujući ih u kreiranju novih poslovnih i preduzetničkih prilika. Projekat Osnaži.Me je pokrenuo Omladinski klub Berane, pod pokroviteljstvom Coca-Cola Fondacije i uz institucionalnu podršku Ministarstva sporta i mladih Republike Crne Gore, Ministarstva prosvjete, Opština Berane, Pljevlja, Mojkovac, Plav, Kolašin i Bijelo Polje.

Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom veb sajtu, kao i na društvenim mrežama FacebookInstagram i YouTube.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: