novo

OŠ “Vuk Karadžić”: Ispituju nivo vlage u učionicama

Uzorci su uzeti iz kabineta istorije, fizike, likovne kulture i matematike, kancelarije pomoćnika direktora i još tri učionice

Instituta za javno zdravlje Crne Gore uzeo je uzorke iz nekoliko učionica OŠ “Vuk Karadžić” u kojima je visok nivo vlage kako bi utvrdili da li je bezbjedan boravak djece u njima. U pitanju su četiri kabineta i jedna kancelarija u trećem paviljonu škole. Analiziraće se i tri učionice iz prvog paviljona.

Kako je kazao Budimir Vukićević, direktor škole, uzorci su uzeti iz kabineta istorije, fizike, likovne kulture i matematike, kao i kancelarije pomoćnika direktora.

– Iz prvog paviljona uzet je uzorak iz tri učionice. Ovih dana dobićemo zvanične rezultate. Ako budu negativni obavijestićemo ministra prosvete. Takođe, sazvaćemo Savjet roditelja učenika škole, nastavničko vijeće i školski odbor i vidjeti šta ćemo dalje. To što oni predlože, a da je u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i Zakonom o osnovnom obrazovanju tako ćemo postupiti – saopštio je Vukićević.

Vukićević je istakao da je zdravlje i bezbjednost učenika na prvom mjestu.

– Da ne bi unaprijed donosili zaključke sačekaćemo zvanični izvjestaj Instituta za javno zdravlje Crne Gore, pa ćemo nakon toga odlučiti o daljim koracima – kazao je Vukićević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: