novo

OSI-Eko-Patrola: Inicijativa za Ekološku Budućnost i Socijalnu Uključenost u Pljevljima i Rožajama

U Pljevljima i Rožajama pokrenut je ambiciozan ekološki projekat “OSI-Eko-Patrola”, koji ima za cilj socijalnu uključenost osoba sa invaliditetom (OSI) u rješavanje ekoloških izazova. Projekat, koji implementira NVO “Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja u partnerstvu sa NVO “Da zaživi selo” iz Pljevalja, finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Glavni cilj projekta je osposobljavanje osam nezaposlenih osoba sa invaliditetom, koje su trenutno na evidenciji Biroa rada u Rožajama i Pljevljima. Učesnici će proći obuku za rad u eko-patrolama, čime će direktno doprinijeti zaštiti i očuvanju životne sredine u svojim lokalnim zajednicama.

Program obuke obuhvata četiri mjeseca, sa dva meseca teorijske obuke i dva mjeseca praktičnog rada. Nakon obuke, osam učesnika će biti zaposleno na period od sedam mjeseci u okviru projekta – četiri u Pljevljima pri NVO “Da zaživi selo” i četiri u Rožajama pri NVO “Građanska inicijativa mladih”.

Projekat “OSI-Eko-Patrola” ne samo da pruža priliku za profesionalni razvoj OSI, već i proširuje svest o ekologiji i zaštiti životne sredine u lokalnoj zajednici. Kroz ovu inicijativu, Pljevlja i Rožaje postavljaju primjer kako inkluzija i ekološka odgovornost mogu zajedno voditi ka boljoj budućnosti za sve.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: